V!GO Nederland overgenomen door OIM Orthopedie

V!GO Nederland overgenomen door OIM Orthopedie

Medio 2016 is V!GO Nederland overgenomen door OIM Orthopedie. Middels de strategische overname is OIM Orthopedie nog beter in staat om als specialist op het gebied van orthopedische techniek en –diensten de Nederlandse markt te bedienen. Factor Bedrijfsovernames heeft OIM Orthopedie begeleid gedurende het overnameproces.

OIM Orthopedie is actief als leverancier van kwalitatief hoogstaande orthopedische hulpmiddelen en -diensten (o.a. prothesen, orthopedische schoenen, podotherapie en compressiezorg) in Nederland. De onderneming heeft 23 vestigingen en meer dan 100 spreekuurlocaties door heel Nederland waar klanten worden ontvangen. Bij OIM Orthopedie zijn ruim 300 medewerkers werkzaam.

V!GO Nederland maakte tot de overname onderdeel uit van de internationale V!GO Group, met haar hoofdvestiging in België. De onderneming is sinds 2011 in Nederland actief, na de overname van de orthopedie- en podotherapie onderdelen van POM Revalidatietechniek in Nijmegen, en is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. V!GO Nederland telt ruim 100 medewerkers en heeft meerdere locaties in met name Zuid-Nederland en Oost-Nederland, van Heerlen tot aan Groningen.

De overname van V!GO Nederland sluit goed aan bij de groeiambities van OIM Orthopedie. De onderneming verstevigt haar vooraanstaande positie als leverancier van orthopedische hulpmiddelen in belangrijke revalidatiecentra en ziekenhuizen in Nederland. Met ruim 400 medewerkers verspreid over locaties door heel het land breidt OIM Orthopedie haar dienstverlening verder uit, met name in het zuiden en oosten van Nederland.

Factor Bedrijfsovernames trad op als adviseur van OIM en heeft zorggedragen voor de begeleiding gedurende het aankooptraject. De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames bestonden uit het opstellen van de waardering en het voeren van gesprekken en onderhandelingen met de verkoper.