Factor Bedrijfsovernames begeleidt overname Dekatel door Yes Telecom

Factor Bedrijfsovernames begeleidt overname Dekatel door Yes Telecom

Yes Telecom, zelfstandig dochteronderneming van KPN, heeft Dekatel overgenomen. Met de acquisitie van Dekatel versterkt Yes Telecom haar positie en dienstenportfolio in de zakelijke telecomsector. Dekatel werd gedurende het gehele overnametraject bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Dekatel is een onafhankelijke en klantgerichte service provider voor mobiele en vaste telecomdiensten, volledig gefocust op de zakelijke markt via het netwerk van KPN. Al ruim 25 jaar biedt Dekatel ondernemend Nederland telecomoplossingen die worden gekenmerkt door flexibiliteit en maatwerk met een persoonlijke benadering. Onder de merknaam Yes Telecom zullen de providers werken aan de verdere uitbouw van het zakelijke klantenportfolio.

“Wij zijn zeer verheugd de krachten te bundelen met Dekatel. De sterke positie die Dekatel heeft opgebouwd in het MKB zullen we koesteren en blijven voortzetten. De vestiging in IJsselmuiden zal volledige ondersteuning blijven bieden aan de Business Partners en klanten van Dekatel. Vooral door de bundeling van het portfolio ontstaan unieke combinaties en mogelijkheden voor partners en klanten op het gebied van vaste telefonie, mobiele telefonie en internet. Met drie vestigingen; Leiden, Hengelo en IJsselmuiden, wordt onze positie verder versterkt en kunnen we onze groeiambitie verwezenlijken”, aldus Lothar Steegstra, algemeen directeur Yes Telecom.

Erik Jan Dekker, algemeen directeur Dekatel voegt daaraan toe; “Yes Telecom en Dekatel lijken op elkaar in werkwijze, klantbenadering en focus. Beide organisaties zijn zeer betrokken bij ondernemend Nederland en bieden dan ook maatwerk-oplossingen die passen bij het MKB via het kwaliteitsnetwerk van KPN. Yes Telecom biedt met haar Yes Solutions, zoals haar vast- mobiel oplossing een sterke aanvulling in het vervullen van de behoefte van de klant op ons huidige aanbod. De klant wordt daarbij een onderscheidend hoog service niveau geboden door persoonlijk contact, flexibiliteit in het bieden van (maatwerk)oplossingen en servicetools om o.a. kosten te analyseren”.

Factor Bedrijfsovernames trad op als adviseur van Dekatel en heeft zorggedragen voor de begeleiding gedurende het gehele verkooptraject, tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames omvatten onder andere het uitvoeren van de waardering van Dekatel, het opstellen van een informatiememorandum, het voeren van de onderhandelingen en het begeleiden en coördineren van het due diligence onderzoek en de juridische afronding.

Erik Jan Dekker omschrijft zijn persoonlijke ervaring met Factor Bedrijfsovernames als volgt:

“Goede open relatie, zeer korte lijnen en een professionele aanpak met als gevolg een uitstekend resultaat. Ik kan Factor Bedrijfsovernames daarom warm aanbevelen bij andere collega’s en zal altijd adviseren om samen met een gespecialiseerd bureau te verkopen en het niet zelf als “amateur” alleen op te pakken.”