Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Cane aan Qube ICT Solutions

Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Cane aan Qube ICT Solutions

Het in Rijswijk gevestigde Cane is per 1 juni 2018 overgenomen door QUBE ICT Solutions. Sinds de oprichting in 1992 heeft Cane haar sporen verdiend als Exact dienstverlener en specialist in ERP software voor het opleidingssegment. Daarnaast ontwikkelen ze branche specifieke oplossingen voor commerciële opleidingsorganisaties en kenniscentra, voor project gestuurde organisaties en voor organisaties die zaakgericht werken. Cane is bij de verkoop begeleid door Factor Bedrijfsovernames, team Rotterdam.

Na 26 jaar heeft voormalig eigenaar Robert Browne afscheid genomen van Cane om zich volledig te kunnen richten op nieuwe ventures. Robert Browne: “Ik ben blij dat onze klanten en medewerkers overgaan naar een professionele en groeiende organisatie. QUBE is vastbesloten om zowel haar positie in de opleidingsmarkt als de regionale positie in de Exact-markt verder uit te bouwen. Verder breidt QUBE met deze overname zijn portfolio uit met een partnership voor de distributie van Silver Essence, het award-winnende platform voor het bouwen van portals en apps. Klanten en partners hebben met QUBE nu direct een betrouwbare partner op het gebied van netwerkinfrastructuur en business intelligence. Dit biedt medewerkers, klanten en de partners van Cane een mooi toekomstperspectief.”

QUBE is, net als Cane, ruim 25 jaar partner van Exact Software en ontzorgt zakelijke dienstverleners, hotels, congrescentra, projectorganisaties en shared service centers op het gebied van ICT.  De overname is voor QUBE een uitstekende invulling van haar groeistrategie. Het bedrijf breidt hiermee haar portfolio op het gebied van applicaties en diensten voor Exact Software verder uit. Albert Kooijman, directeur van QUBE: “Deze overname past binnen onze groeistrategie. Die strategie is gericht op het verder uitbouwen van onze vijf pijlers – Business Consultancy, ICT-infrastructuur, Software Solutions, BI & Analytics en Software Development – via organische groei of door overnames. Naast onze succesvolle Contract Management add-on voor ICT- en telecomdienstverleners, beschikken we met Cane Course Management nu ook over de perfecte softwareoplossing voor zowel kleine als grote opleidingsorganisaties. De overname door QUBE heeft geen gevolgen voor de klanten van Cane. Zij blijven gewoon zakendoen met hun huidige contactpersonen en onder dezelfde voorwaarden.”

Het team van Factor Bedrijfsovernames in Rotterdam trad het verkooptraject op als adviseur van Cane. Middels een op maat gesneden transactiestructuur is een optimaal resultaat behaald.