Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Alectryon

Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Alectryon

Middels een strategische overname is Alectryon, producent en leverancier van energie-monitoringsystemen, overgenomen door I-Real. Met ingang van 1 maart jl. zijn de activiteiten van de ondernemingen samengevoegd. Factor Bedrijfsovernames heeft de eigenaar van Alectryon begeleid gedurende het verkooptraject.

Alectryon is al meer dan 20 jaar actief in de markt van de energiemonitoring. De onderneming levert onder eigen merknaam dataloggers en aanverwante apparatuur, waaronder meters, stroomtrafo’s, alarmmelders, instrumentatie en motorprotectie. De onderneming heeft een divers klantportfolio dat is gevestigd in Nederland en West-Europa.

Vanwege leeftijdsoverwegingen heeft de eigenaar van Alectryon Factor Bedrijfsovernames benaderd om een geschikte overnamekandidaat te vinden voor zijn onderneming. In I-Real is de juiste overnamekandidaat gevonden, waarmee ondersteuning van de huidige installed base van Alectryon is gewaarborgd.

I-Real, gevestigd in Terborg, is een software- en besturingstechniek ontwikkelaar en levert systemen waarmee real-time informatie beschikbaar wordt voor het beheer van objecten en installaties. De onderneming biedt totaaloplossingen ten behoeve van waterbeheer, energie- vastgoed- en verkeersmanagement. Het klantenbestand en de productportfolio van Alectryon zijn daarnaast een aanvulling op de activiteiten van I-Real.

De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames omvatten onder andere het opstellen van een informatiememorandum, het actief benaderen van mogelijk geïnteresseerde partijen en het begeleiden en coördineren van de juridische afronding.