Factor Bedrijfsovernames begeleidt Management Buy-Out Tripal

Factor Bedrijfsovernames begeleidt Management Buy-Out Tripal

Gerard Harmelink, oprichter van Tripal, heeft middels een Management Buy-Out de resterende aandelen van zijn compagnon en mede-oprichter Eric Wevers overgenomen. Gedurende het hele overnametraject is de heer Harmelink bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Tripal is een productie onderneming op het gebied van eindverpakkings- en logistieke systemen. Vanuit Haaksbergen levert de onderneming klanten wereldwijd modulaire oplossingen op het gebied van productieautomatisering, waarmee efficiencyverbetering kan worden gerealiseerd.

Na het besluit van de heer Wevers om wegens leeftijdsoverwegingen terug te treden, heeft de heer Harmelink besloten als enig aandeelhouder de onderneming voort te zetten. Om de Management Buy-Out vorm te geven en te realiseren heeft de heer Harmelink Factor Bedrijfsovernames ingeschakeld als adviseur.

De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames bestonden gedurende dit traject uit het structureren en begeleiden van het overnameproces, het uitvoeren van een bedrijfswaardering, het uitwerken van de financieringsaanvraag en realiseren van de optimale financieringsstructuur, het opstellen van de transactiedocumentatie en de coördinatie van de notariële aandelenoverdracht.