Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop van kinderopvang de Kijkdoos

Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop van kinderopvang de Kijkdoos

Columbus Junior heeft kinderopvang de Kijkdoos te Enschede overgenomen. De Kijkdoos is een buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Opgericht in 1995 als kinderdagverblijf is de Kijkdoos uitgegroeid tot een brede organisatie met kinderdagopvang, buitenschoolse opvang  en peuteropvang onderdeel uit makende van Integrale Kindcentra (IKC’s). De Kijkdoos is in het gehele overnametraject begeleid door Factor Bedrijfsovernames.

Kinderopvang de Kijkdoos is in 1995 opgericht in Enschede door de heer en mevrouw Hannink en zet zich al ruim 22 jaar in voor kinderen om naast de thuissituatie een stabiele en flexibele basis te vormen waar kinderen een vertrouwde hand kunnen krijgen. Het streven van de Kijkdoos is dan ook dat het kind zich prettig en veilig voelt zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.

Columbus Junior biedt kinderdagopvang voor kinderen van 0-13 jaar op meerdere vestigingen in Twente. Beide organisaties hebben dezelfde kernwaarden en zijn daarom een goede match. Door de intensieve samenwerking van de Kijkdoos binnen het IKC samen met onderwijs, verenigingen en maatschappelijke partners in Enschede kan Columbus Junior haar regionale marktpositie in meerdere opzichten versterken. Met de overname van de Kijkdoos vangt Columbus Junior in totaal ongeveer 1.500 kinderen per dag op in huiselijke locaties.

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele overname project op als adviseur van De Kijkdoos. De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames omvatten onder andere het opstellen van een informatiememorandum, het voeren van de onderhandelingen en het begeleiden en coördineren van het due diligence onderzoek, de juridische afronding en de begeleiding bij de notariële overdracht.