Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Dutch Pack aan Bark Verpakkingen

Factor Bedrijfsovernames begeleidt verkoop Dutch Pack aan Bark Verpakkingen

Bark Verpakkingen B.V. gevestigd te Eerbeek neemt Dutch Pack International over. Dit Nederlandse bedrijf richt zich op het ontwikkelen, inkopen, voorraadbeheer en verkopen van flexibele verpakkingen. Opgericht in 1987 door Hugo Twigt, levert Dutch Pack A-merk en private label-oplossingen voor de Europese retail- en B2B-markt. Dutch Pack beschikt over een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde toeleveranciers waar productie onder eigen regie wordt ondergebracht. Dutch Pack heeft een breed aanbod van o.a. folie van de rol, voorgevormde zakken, koffieverpakkingen en ervaring met alle huidige druktechnieken. Gedurende het gehele overnametraject werden de eigenaren van Dutch Pack bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Dutch Pack is een flexibele partner die met de afnemers meedenkt en toegevoegde waarde biedt. Zij levert innovatieve verpakkingsmaterialen, maatwerk oplossingen en creëert de optimale verpakking voor haar klanten.

Vanuit deze unieke positie en sterke klantenbasis in Nederland en Scandinavië wil Dutch Pack de komende jaren doorgroeien in de Europese markt door het verder uitbouwen van bestaande klantenrelaties en het aangaan van nieuwe partnerships in binnen- en buitenland. Bark’s expertise, opgebouwd door een jarenlange ervaring in de markt van rigide verpakkingen, vormt hierbij een belangrijke meerwaarde.

Hugo Twigt, DGA Dutch Pack: “Exact 30 jaar na de oprichting van mijn bedrijf, is het goed om afscheid te nemen van een gezond bedrijf met een mooi team van mensen. Met de kennis en het netwerk van Bark is het huidig team verzekerd van een goede toekomst binnen een grotere groep, waarbij verdere groei op de Europese markt gerealiseerd kan worden. Daarnaast zal Dutch Pack een nog betere partner kunnen zijn voor haar klanten en toeleveranciers.”

Berny Plas, DGA van Bark Verpakkingen, vult aan: “Dutch Pack is een unieke organisatie in een snelgroeiend en attractief segment van de verpakkingsmarkt. Wij zijn trots dat Bark samen met het huidige management van Dutch Pack vorm kan geven aan de toekomstige groei van de onderneming. Wij zullen onze jarenlange ervaring in de markt van rigide verpakkingen benutten om de verdere groei van Dutch Pack waar te maken en de relatie met klanten verder te verstevigen.”

Hugo Twigt beschrijft zijn persoonlijke ervaring met Factor Bedrijfsovernames als volgt:

Als verkopende partij/oprichter van een mooi en succesvol bedrijf ben je snel geneigd om de overname-adviseur te complimenteren bij een succesvolle verkoop. Succesvol als je dat afzet tegen opbrengst en begeleiding. Ik heb tegen mijn vrouw vaak gezegd dat Factor/Waldo soms meer psycholoog is dan sec een makelaar. Een kunde/eigenschap die wij bij deze verkoop zeker nodig hebben gehad. Maar het mooiste compliment aan Factor/Waldo gaf de kopende (!) partij bij overdracht notaris; Waldo complimenten zoals je dit traject hebt begeleid. Je was altijd bereikbaar, belde snel terug en had kennis van zaken cq een erg goede begeleidende rol waarbij je jouw opdrachtgever vanzelfsprekend leidend liet zijn maar ook onze wensen goed wist te vertalen. Complimenten! En daar sluit ik mij als verkopende partij zeker bij aan! Bedankt Factor/Waldo!