Dijkstra Plastics neemt branchegenoot HK Plastics over

Dijkstra Plastics neemt branchegenoot HK Plastics over

Middels de overname zijn de Twentse ondernemingen Dijkstra Plastics B.V. uit Haaksbergen en HK Plastics B.V. uit Almelo binnen de RD Group samengevoegd tot Nederlands grootste producent op het gebied van kunststof verpakkingscontainers (emmers) voor de food en non-food industrie. De ondernemingen behalen gezamenlijk een omzet van circa 60 miljoen euro en bieden plaats aan 175 medewerkers. Bij de overname is Dijkstra Plastics geadviseerd door Factor Bedrijfsovernames en Sherpa-IC.

De overname komt tot stand in een snel veranderende markt waarin schaalgrootte steeds belangrijker wordt en biedt de mogelijkheid tot realisatie van significante synergievoordelen tussen beide ondernemingen. Met de overname versterkt Dijkstra Plastics haar positie als leverancier van kunststof verpakkingen. De internationaal opererende RD Group is voornamelijk actief binnen Europa.

Beide organisaties blijven vanuit hun huidige locaties en onder eigen merknaam de markt bedienen. Dijkstra Plastics en HK Plastics hebben beide een zeer goede reputatie binnen hun marktgebied, waarbij ze bekend staan om kernwaarden als hoge productkwaliteit, servicegerichtheid en leverbetrouwbaarheid. De visie van het familiebedrijf Dijkstra is deze kernwaarden ook voor de toekomst te kunnen blijven koesteren.

De strategische overname zorgt voor meer volume, waardoor Dijkstra Plastics beter in staat is te concurreren tegen Europese spelers in de kunststof verpakkingsindustrie. De toename in volume draagt bij aan gunstige inkoopvoorwaarden en een meer optimale benutting van de beschikbare productiecapaciteit op de verschillende locaties. Uiteindelijk stelt de overname Dijkstra Plastics in staat haar marktaandeel in Europa verder te vergroten en haar groeiambitie te kunnen realiseren.

Auke Dijkstra, algemeen directeur Dijkstra Plastics: “Door de overname worden twee bedrijven samen sterker en hebben een groter aanbod aan producten, waardoor we onze relaties nog beter kunnen bedienen. De markt is snel aan het veranderen. De grote partijen worden groter en verder zijn er een aantal individuele (familie)bedrijven die in de top 10 binnen Nederland/Europa actief zijn. De aanleiding voor HK Plastics om aansluiting te zoeken bij een top 10 speler, was om in de toekomst voldoende daadkracht te houden en de concurrentiepositie en toegevoegde waarde van HK Plastics in stand te houden.”

Over Dijkstra Plastics

Dijkstra PlasticsDijkstra Plastics is in 1977 opgericht door Rienk Dijkstra. Inmiddels is het familiebedrijf, onder leiding van zoon Auke Dijkstra (2e generatie), uitgegroeid tot een multinational met ruim 125 medewerkers. De onderneming is specialist in het spuitgieten en bedrukken van kunststof containers voor vele verpakkingstoepassingen. Voor meer informatie over Dijkstra Plastics, zie www.rdplastics.nl. Bij de overname is Dijkstra Plastics geadviseerd door Factor Bedrijfsovernames en Sherpa-IC.

Over HK Plastics

HK Plastics is van oorsprong een familiebedrijf met meer dan veertig jaar ervaring in de verpakkingsindustrie en heeft circa 50 werknemers in dienst. Tot de overname was HK Plastics onderdeel van de Berdal Groep, gespecialiseerd in rubberartikelen voor industrie en consument. Voor meer informatie over HK Plastics, zie www.hk-plastics.com.

HK Plastics