Management Buy-In

U voelt de behoefte om ondernemer te worden en u denkt aan het kopen van een bedrijf via een management buy-in (MBI). Dit betekent dat u de eerste stappen zet als zelfstandig ondernemer door de koop van een bestaande onderneming. De aard van de onderneming en de complexiteit van de benodigde financiering en onderhandelingen bepalen in belangrijke mate de inhoud en het tijdspad van het proces van de MBI.

Vaak gaat het om een onderneming waarvan de huidige eigenaar wil stoppen met werken en een externe opvolger zoekt. Het kan ook zijn dat het huidige management geconfronteerd wordt met problemen en een MBI als dé oplossing ziet.

Kritische succesfactoren MBI

  • Uw eigen middelen passen bij uw zoekprofiel.
  • Er dient een helder inzicht te bestaan in de eigen toegevoegde waarde in het managementproces, wat voegt u aan waarde toe?
  • Er moet een goed zoekprofiel worden opgesteld.
  • Potentiële overnamekandidaten die niet actief in de verkoop staan, worden actief benaderd.
  • Er moet voldoende tijd zijn om gesprekken te voeren, plannen uit te werken en markten te verkennen.
  • Het thuisfront moet op de hoogte zijn van de ingrijpende plannen en deze ondersteunen.

Het overnameproces

Gezamenlijk bepaalt u wat bij u past en wat (financieel) haalbaar is. We benaderen de meest interessante bedrijven, realiseren de meest optimale financieringsconstructie en nemen u aan de hand om het gehele acquisitieproces succesvol te doorlopen. Wij kennen dit specifieke proces als geen ander en zien MBI als één van ons kernactiviteiten en zeker niet als nevenactiviteit.

Kosteloos advies

Een MBI traject aanvangen is een grote stap die u veelal maar één keer zet. Wij zijn graag bereid vrijblijvend en kosteloos met u van gedachten te wisselen over waar u rekening mee moet houden bij een MBI traject.